Nieuws

Blink charging staat niet stil!

Rijden met je EV tijdens de winterperiode: Een Praktische Gids voor Koude Weer Uitdagingen!

Nu de winter nadert, staan eigenaars van elektrische voertuigen (EV’s) voor unieke uitdagingen doordat koud weer invloed heeft op hun bereik en prestaties. Geen zorgen—deze gids biedt praktische oplossingen om je soepel door de winter te loodsen. Leer over de invloed van koud weer op EV’s en ontdek eenvoudige tips voor winterrijden en opladen.

 

Naarmate de winter zijn intrede doet, staan eigenaars van elektrische voertuigen (EV’s) voor unieke uitdagingen door koud weer, wat van invloed is op hun bereik en prestaties.  Geen zorgen—deze gids biedt doeltreffende oplossingen om je vlot door de winter te loodsen.

Ontdek meer over de impact van koud weer op EV’s en leer handige tips voor winterrijden en opladen.

 

Hoe koud weer je EV beïnvloedt

Koude temperaturen hebben invloed op elektrische voertuigen door zowel het bereik als de prestaties te verminderen. Het kernprobleem ligt bij de efficiëntie van de batterij. Naarmate de temperatuur daalt, verliezen batterijen capaciteit, wat resulteert in minder bereik. Let ook op de bandenspanning, die bij lage temperaturen kan dalen.

 

Voorconditionering: Maak je auto klaar

Gebruik de voorconditioneringsfunctie van je EV om je auto op te warmen terwijl deze nog is aangesloten. Dit zorgt voor een comfortabele interieur en een optimale batterijtemperatuur voordat je gaat rijden, wat de prestaties verbetert en het bereik behoudt.

 

Plan je routes met laadstops

Winterweer kan onvoorspelbaar zijn, dus plan je routes met oplaadstations in gedachten. Overweeg regelmatige stops, zelfs als je geen volledige lading nodig hebt. Zo voorkom je bereikangst en zorg je ervoor dat je voldoende vermogen hebt om je bestemming te bereiken.

 

 

Vlot rijden met regeneratief remmen

In koud weer kan regeneratief remmen minder effectief zijn. Compenseer dit door soepel te rijden, stops te anticiperen en geleidelijk te vertragen. Zo maximaliseer je de voordelen van regeneratief remmen en bespaar je energie.

 

Slim gebruik van HVAC

Het verwarmen van het interieur in koud weer verbruikt energie. Maximaliseer het bereik door verwarmde stoelen en het stuurwiel te gebruiken—ze zijn energiezuiniger dan het verwarmen van de hele interieur. Kleed je warm aan en gebruik het HVAC-systeem spaarzaam voor een balans tussen comfort en energiebesparing.

 

Houd je EV aangesloten

In extreem koude omstandigheden, houd je EV aangesloten wanneer deze niet in gebruik is. Dit zorgt ervoor dat de batterij opgeladen blijft en stelt de auto in staat om stroom van het net te halen om de batterij te verwarmen, wat de efficiëntie verbetert wanneer je klaar bent om te rijden.

 

Verbeter tractie met Winterbanden

Investeer in winterbanden die zijn ontworpen voor koud weer om de prestaties van je EV te verbeteren. Deze banden bieden een betere grip op ijzige en besneeuwde wegen, wat de veiligheid en efficiëntie verbetert.

 

 

De winter brengt uitdagingen met zich mee voor EV-eigenaren, maar met deze eenvoudige tips kun je genieten van een soepele en bevredigende winterrijervaring. Begrijp hoe koude temperaturen je EV beïnvloeden en pas deze praktische oplossingen toe om de kou te overwinnen terwijl je je elektrische rijbereik maximaliseert.

 

Het rijden met een EV in de winterperiode is niet alleen mogelijk—het kan een comfortabele en duurzame reis zijn.
Blijf warm, blijf opgeladen en Charge On!