Nieuws

Blink charging staat niet stil!

De beste 5 locaties om je elektrische auto op te laden!

Bijna de helft van alle potentiële kopers van nieuwe auto’s overweegt een elektrische auto te kopen.  Er zijn veel mogelijkheden om elektrische voertuigen te tanken.
Maar wat zijn de meest voorkomende oplaadlocaties?

Hier zijn de 5 populairste locaties om je EV op te laden!

 

  1. Een elektrisch voertuig thuis opladen

De meeste bestuurders van elektrische voertuigen laden hun auto thuis op, een aantal dat naar verwachting zal groeien naarmate meer mensen een EV kopen. Wanneer je jouw auto thuis oplaadt, betaal je alleen voor de stroom die je verbruikt op basis van de tarieven van jouw stroomleverancier.  En omdat je niet op zoek hoeft naar een tankstation en in de rij hoeft te wachten, kan je doen wat je wilt – werken, slapen, spelen – terwijl de auto wordt opgeladen.

 

  1. Opladen op het werk

Veel elektrische autorijders geven de voorkeur aan thuis opladen, maar opladen op het werk blijft niet ver achter. Uit marktonderzoek is gebleken dat 34% van de EV-rijders hun auto op het werk opladen en dat zouden nog veel meer mensen doen als de mogelijkheid er was.

Het is geruststellend te weten dat veel vooruitstrevende bedrijven al tegemoetkomen aan de behoeften van hun werknemers door EV-opladen en andere milieuvriendelijke initiatieven.

Mensen met EV’s houden absoluut van opladen op de werkplek, en degenen die het aanbieden nemen een grote voorsprong! Het is niet alleen handig, maar ook een zeer gewilde voorziening. Bovendien heeft niet elke werknemer van een EV de luxe om thuis op te laden – waardoor opladen op de werkplek nog belangrijker wordt.

 

  1. Elektrisch laden bij tankstations

Handige en toegankelijke oplaadstations zijn belangrijk voor bestuurders van elektrische voertuigen. Bijna een derde van de Europese EV-bestuurders laadt op bij een tankstation, en ongeveer een vijfde wil dat wel maar heeft niet de mogelijkheid. De beschikbaarheid van snelladen bij veel tankstations maakt dit een haalbare optie. Dit type van opladen geeft batterijen een onmiddellijke lading in plaats van de uren die nodig zijn om een batterij volledig op te laden.

 

  1. De detailhandel en de horeca

Bestuurders van elektrische voertuigen kunnen hun auto nu overal opladen, ook in winkelcentra, theaters, hotels en restaurants.  De meeste voertuigen kunnen in een uur of twee ongeveer 20-25% opladen, dus profiteer van deze mogelijkheid als je in jouw favoriete winkelcentrum of sportschool bent. 26% Van de bestuurders van elektrische voertuigen laden hun voertuigen op in supermarkten, terwijl 22% dat doet terwijl ze winkelen en dineren in populaire winkelcentra en warenhuizen.

 

  1. Opladen in het openbaar

31% van de EV-bestuurders in Europa gebruikt regelmatig openbare oplaadpunten. Ze helpen niet alleen het groeiende aantal EV’s op de weg op te vangen, maar sommige bieden ook snelladen, waardoor de oplaadtijd korter wordt en meer auto’s kunnen opladen.

Openbaar opladen is essentieel voor de invoering van elektrische voertuigen. Een van de moeilijkste uitdagingen waarmee steden en overheden momenteel worden geconfronteerd, is dan ook het bijhouden van het groeiende aantal EV’s op de weg. Het is van cruciaal belang dat er voldoende laadstations beschikbaar zijn voor alle EV’s om de straten voor te bereiden op het geëlektrificeerde transportsysteem van morgen.

 

 

Het installeren van laadstations in huizen, op wegen en in alle soorten bedrijven is essentieel om een infrastructuur te creëren
die de groeiende adoptie van EV’s kan ondersteunen.
Ontdek hoe Blue Corner kan helpen met EV laadoplossingen thuis, op de weg en op het werk!

 

EV rijden zal niet alleen de manier waarop we pendelen veranderen,

maar het zal ons ook toelaten te kiezen hoe en waar we onze batterijen “opladen”.