Nieuws

Blink charging staat niet stil!

Antwerpen verwelkomt X-Mas shoppers met uitstekende parkeergelegenheden tegen 1 EUR per dag!

Antwerpen verwelkomt X-Mas shoppers met uitstekende parkeergelegenheden tegen 1 EUR per dag!
Nieuwe EV laadpalen aan de Park & Ride (P&R) Antwerpen Linkeroever, Luchtbal en Merksem verbindt Stad met EV families.

ANTWERPEN, 1 december 2022 – Deze maand is het ‘All About X-Mas!” in Antwerpen, met een gezellige en twinkelende binnenstad die proeft naar sfeer, fijn samenzijn, kerstmuziek, drankje erbij en natuurlijk die unieke Antwerpse shopping-ervaring !

Om vanaf het eerste ogenblik in de sfeer te belanden, zijn er drie spiksplinter nieuwe parkeergelegenheden waar U voor 1 EUR per dag de auto kwijt kunt.
En voor de EV drivers zijn er tientallen EV laadpalen voorzien om U veilig op weg naar huis te zetten na een dagje gezellig winkelen.

Hier kunt U terecht om elektrisch je EV op te laden – en natuurlijk, ook om ‘klassiek’ te parkeren:

Vanaf iedere Park & Ride is er een tramverbinding die je elke 10 minuten verbindt met het centrum van Antwerpen. Je hebt ook de keuze om je trip vanaf de P&R verder te zetten met een deelstep, elektrische deelfiets en scooter.

“Onze samenwerking combineert het mobiliteitsprogramma van de Stad Antwerpen met Blue Corner’s leiderschap in het leveren van toegankelijke laadoplossingen daar waar bestuurders wonen, werken en shoppen. Samen met Antwerpen bieden we EV-bestuurders graag een hoogwaardige laadervaring”, aldus Olivier Van Schap, managing director Blue Corner.

 

Een herkenbaar visitekaartje voor Antwerpen

 Het uitzicht van de P&R gebouwen is overal gelijk.  Zo zijn ze makkelijk herkenbaar op de grote invalswegen naar de stad. Het gemak voor de gebruiker staat centraal: dankzij de open constructie wordt elke verdieping iets hoger waardoor er meer daglicht binnen kan komen. Dat is energiebesparend en geeft de gebruiker bovendien een veiliger gevoel. Het vergroot ook de mogelijkheden om de gebouwen een andere functie te geven in de toekomst.

 

Prettig Eindejaar en Succesvol 2023 vanwege de Stad Antwerpen en Blue Corner!

Blue Corner NV, opgericht in 2011 in België als één van de pioniers voor oplaadpunten voor elektrische wagens met de bedoeling een hoofdleverancier en beheerder te worden van EV-laadinstallaties om elektrisch rijden gemakkelijker en toegankelijker te maken. Blue Corner richt zich op slimme 360° totaaloplossingen met abonnementen voor professionals, consumenten en partners. Zijn snel groeiend netwerk telt meer dan 10.000 laadpunten verspreid over België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk. De publieke laadpas van Blue Corner geeft toegang tot 250.000 laadpunten die ook in de rest van Europa beschikbaar zijn. Het bedrijf telt 90 vaste medewerkers en heeft zijn hoofdkantoor in Antwerpen. https://www.blinkcharging.be

Blue Corner is een Blink Charging Company (Nasdaq: BLNK, BLNKW), een wereldleider in EV-laadapparatuur die laadstations ontwerpt, produceert, bezit en exploiteert. De belangrijkste producten en diensten van Blink omvatten het Blink EV-laadnetwerk, EV-laadapparatuur en EV-laaddiensten. Ga voor meer informatie naar https://blinkcharging.com/

Media contact: Eric Dauchy – eric.dauchy@theconstellationgroup.eu en P/Whatsapp: +32 498 513 077.

 

In opdracht van de Vlaamse overheid bouwt Lantis verbindingen die stad en regio doen floreren. Lantis is verantwoordelijk voor de realisatie van de Oosterweelverbinding die de welvaart zal versterken en de leefbaarheid zal verbeteren. Lantis draagt hiertoe bij door de mobiliteit te bevorderen, met onder meer de aanleg van talrijke fietsverbindingen en van multimodale knooppunten aan de stadsrand van Antwerpen. Lantis streeft operationele excellentie na om projecten zo efficiënt mogelijk uit te voeren en kwaliteitsvol op te leveren. Dankzij intensieve samenwerking met de omgeving werkt de organisatie transparant en resultaatgericht. Innovatie en transformatie zorgen voor toekomstgerichte projecten met een blijvende impact op de dynamiek van de regio. Dat is de Lantis way om grote projecten op een succesvolle manier in een stedelijke omgeving te realiseren. Lantis staat voor Leefbaar Antwerpen door Innovatie en Samenwerking en is een NV van publiek recht. Het dagelijks bestuur is in handen van het managementcomité onder leiding van algemeen directeur Luc Hellemans. Marc Descheemaecker zit de raad van bestuur voor.