Nieuws

Blink charging staat niet stil!

Samen met INDIGO zet Blue Corner sprint in naar klimaatneutraal Mechelen

Aan de zijde van INDIGO hebben we het officiële startschot gegeven van het mooie project om heel wat extra laadpunten te voorzien in de centrum- en randparkings van INDIGO in Mechelen. Tegen eind deze maand moeten er in totaal zo’n 60 laadpunten bijkomen. De Stad Mechelen zet haar status als centrumstad met het grootste aantal laadpalen zo alle kracht bij.

INDIGO Park Belgium werkt samen met Mechelen, in samenwerking met Blue Corner, een ambitieus plan uit om één van de meest toonaangevende en duurzame steden van België te worden. Via ons partnership met INDIGO is het de intentie om het aantal plaatsen in haar parkeernetwerk, gereserveerd voor het opladen, gevoelig op te drijven. Momenteel staan er niet minder dan 300 bijkomende plaatsen ingepland, waarvan er momenteel 60 plaatsen zijn gereserveerd voor de Stad Mechelen. Dat brengt het totaal daar op 70 plaatsen tegen eind deze maand. Van zodra de bezetting toeneemt, wordt het netwerk verder uitgebouwd.

 

De plaatsen in Mechelen zullen evenwichtig verdeeld worden over Parking Veemarkt, Parking Grote Markt, Parking Kathedraal, Parking Tinel en Parking Zandpoortvest. Voor wat deze laatste betreft, is het trouwens de bedoeling om een volwaardige charging HUB te voorzien, waar zowel standard-chargers als fast-chargers ter beschikking staan. Hierdoor zijn de inwoners verzekerd van voldoende laadpunten en wordt de automobilist extra gemotiveerd mee te schakelen richting een duurzame toekomst. Deze snelle omschakeling ligt helemaal in lijn met globale, Europese, federale en Vlaamse ambities.

 

 

INDIGO neemt samen met de Stad Mechelen en Blue Corner het voortouw bij het uitbouwen van een duurzaam laadnetwerk. Hierdoor wordt elektrisch laden in Mechelen eenvoudig en aangenaam. Mechelen wil als koploper in Vlaanderen tegen 2030 870 laadpalen hebben. Dat is 1 stuk per 100 inwoners. Een mooie groene ambitie alvast en daar werken we met Blue Corner graag aan mee.

 

Bron: Het Nieuwsblad. Lees meer: https://bit.ly/IndigoBlueCorner