Nieuws

Blink charging staat niet stil!

Laadsystemen van Blue Corner bij Profile-vestigingen

De merkonafhankelijke automotive holding Profile International heeft onlangs een partnerovereenkomst getekend met Blue Corner. De Belgische aanbieder van laadsystemen gaat Profile-vestigingen in de Benelux voorzien van laadstations voor zowel eigen als publiekelijk gebruik. Naar verwachting worden nog dit jaar de eerste laadstations in gebruik genomen.

Elke dag stappen steeds meer mensen over op elektrisch rijden in de zakelijke markt, maar ook particulieren. Dat vraagt om een aangepaste infrastructuur en de juiste diensten. Profile en Blue Corner werken daar continu aan. Naast de installatie van de laadstations zal Blue Corner ook de serviceverlening verzorgen. Het gaat in totaal om zo’n 200 laadstations en minimaal 1 laadstation met 2 stopcontacten per vestiging.

‘Profile Electric’-concept

In juni introduceerde Profile het concept voor elektrische voertuigen bij alle ondernemers. Met dit totaalconcept kan Profile de berijders volledig ontzorgen op het gebied van reparatie, onderhoud en banden. Het concept bestaat uit vier onderdelen, die elk een specifieke invulling krijgen en achtereenvolgens worden geïmplementeerd. Het gaat om training, equipment, branding en product & services.

Met het totaalconcept worden de Profile-vestigingen e-ready gemaakt. Kennis over de belangrijkste risico’s bij het omgaan met hoogvoltage maakt integraal deel uit van de basistraining en is voor alle Profile-medewerkers verplicht. Alle onderhoudsmonteurs volgen de training tot EV Voldoende Opgeleid Persoon (VOP).

Daarnaast is er in elke vestiging minimaal een monteur getraind tot specialist niveau Vakbekwaam Persoon (VP). Zodra de trainingen zijn voltooid en de uitrusting van de vestigingen op het gewenste niveau zijn gebracht, wordt dit uitgedragen naar de buitenwereld met een specifieke EV-branding. Dit wordt nog dit jaar verwacht bij de eerste groep vestigingen.

Klaar voor morgen

Manager franchiseontwikkeling Niek Kraak van Profile International is verheugd met de overeenkomst: “Met Blue Corner hebben we een betrouwbare partner gevonden voor een goede laadoplossing bij de Profile-vestigingen in België en Nederland. In de vestigingen worden momenteel grote stappen gemaakt om te voldoen aan de gestelde eisen van alle bouwstenen uit het concept: training, equipment, branding en products & services.”

Charles Vandorpe, accountmanager van Blue Corner, vertelt: “We zijn al sinds 2011 actief met het aanbieden van laadoplossingen in de Benelux. We zijn erg blij met de samenwerking met Profile en zijn klaar om de Belgische en Nederlandse vestigingen in rap tempo te voorzien van een laadstation.”

Bron: fleet.be