Nieuws

Blink charging staat niet stil!

IoT-connectiviteit sleutel tot slim beheer van snelgroeiende EV-infrastructuur

Blue Corner werkt mee aan Europees rapport, onthult dat cellulaire IoT-connectiviteit effectievere operaties en onderhoud mogelijk maakt, de klantervaring verbetert en de monitoringkosten met 15% kan verlagen.

ANTWERPEN, België, 19 Oktober 2022 – Blue Corner, een dochteronderneming van Blink Charging Co. (Nasdaq: BLNK, BLNKW), en toonaangevend eigenaar en exploitant van oplaadapparatuur en -diensten voor elektrische voertuigen (EV), kondigde vandaag de publicatie aan van het Connected EV Charging-rapport in samenwerking met Ericsson (NASDAQ: ERIC), Arthur D. Little en connectiviteitsleverancier Orange Belgium, over hoe cellulair IoT (Internet of Things) een centrale rol speelt bij het verbinden van oplaadstations voor elektrische voertuigen.

 

Blue Corner heeft een Engelstalig rapport Connected EV Charging uitgegeven in samenwerking met Ericsson (NASDAQ: ERIC), Orange Belgium, en Arthur D. Little.
Het rapport belicht de waarde van cellulair IoT bij het verbinden en beheren van laadstations voor elektrische voertuigen (EV).

Nu consumenten, overheden en de auto-industrie uitkijken naar een duurzamer en efficiënter alternatief voor voertuigen op fossiele brandstoffen, betekent dit voor leveranciers van laadoplossingen voor EV’s een kans om mee te groeien. Ze staan echter voor de uitdaging om het snel groeiend aantal laadstations effectief te exploiteren en te onderhouden, en om ervoor te zorgen dat de stations worden gebruikt en winstgevend zijn, terwijl ze hun klanten een vlotte laadervaring bieden.

In het nieuwe rapport wordt onderzocht hoe cellulaire IoT-connectiviteit de autorisatie van gebruikers, betalingsprocessen, stationstoezicht en -onderhoud, en slim energiebeheer ondersteunt, terwijl het ook waardevolle gegevens oplevert om de planning te verbeteren en nieuwe klantendiensten te ontwikkelen.

Een ander voordeel van cellulaire IoT-connectiviteit zijn de geïntegreerde beveiligingsmaatregelen om gegevens en gevoelige informatie te beschermen, die meteen een toegevoegde waarde creëren naast de betrouwbare dekking, ongeacht de locatie.

 

Het rapport maakte een analyse van een middelgroot Europees bedrijf voor EV-laadsystemen met een omzet van 9 miljoen euro en stelde vast dat het bedrijf het volgende kan verwachten:

  • 40 % meer inkomsten door interoperabiliteit, d.w.z. een inkomstenaandeel van zijn klanten die de stations van andere leveranciers van EV-laadstations gebruiken.
  • Een daling van de jaarlijkse toezichtskosten met ongeveer 15 % , als gevolg van toezicht op afstand – waardoor kan worden bespaard op fysieke inspecties die tijd en moeite kosten.
  • Snellere reactietijden bij technische problemen, waardoor de uptime en de klantervaring verbeteren, dankzij toezicht op afstand.

 

Olivier Van Schap

Olivier van Schap, Managing Director, Blue Corner, zegt: “Blue Corner is in 2021 in zee gegaan met Blink Charging met de ambitie om op korte termijn uit te groeien tot een toonaangevende speler op de Europese EV-markt. Met een netwerk van meer dan 10.000 laadpunten in heel Europa werken we aan een duurzamere samenleving door de koolstofuitstoot te verminderen door innovatieve laadoplossingen. Met onze connectiviteitspartner Orange Belgium en zijn IoT-oplossingen, en de Ericsson IoT Accelerator, zorgen wij dat onze laadstations altijd verbonden en goed onderhouden zijn. Zo zijn wij alvast klaar om vandaag al aan de behoeften van de bestuurder te voldoen.”

 

Ook de belanghebbenden profiteren hiervan. Een parkeerexploitant die eigenaar is van aangesloten laadstations kan bijvoorbeeld extra inkomsten verwerven als gevolg van IoT-gebaseerde interoperabiliteit.

“Dit rapport toont de waarde aan van cellulaire IoT-connectiviteit om de snelle groei van EV-laadnetwerken bij te houden. Ericsson IoT Accelerator biedt essentiële mogelijkheden, waaronder Subscription Lifecycle Management, Service Management en bedrijfsinzichten. Hiermee kunnen leveranciers van EV-laadoplossingen hun IoT-gebaseerde activiteiten implementeren, beheren en schalen vanuit één connectiviteitsbeheerplatform,” zegt Jess Thompson-Hughes, IoT Enterprise Sales Director, Energy & Utilities, Ericsson

 

Werner de Laet, Chief Enterprise Officer, Orange Belgium, geeft aan: “We rusten elk laadstation uit met een simkaart die de stations verbindt met een openbaar mobiel netwerk, waardoor gegevensoverdracht en activabeheer in real time mogelijk worden en Blue Corner het kader krijgt om zijn laadstations op afstand te beheren – een van de belangrijkste factoren voor kostenbesparing – en de prestaties te optimaliseren op basis van gegevensinzichten.”

 

Met onvermijdelijke verstoringen aan de horizon, waaronder de aanhoudende energiecrisis, heeft de vraag naar elektrische voertuigen steden en overheden voor uitdagingen gesteld omdat ze kampen met de groeiende behoefte om een gestage invoering van nieuwe infrastructuur te waarborgen. Met behulp van cellulair IoT kunnen bedrijven die EV-laadoplossingen aanbieden complexe ecosystemen van belanghebbenden beheren, van chauffeurs tot hardwareleveranciers, door netwerkfunctionaliteiten te verbeteren en tegelijk een solide, toekomstbestendige basis te leggen om hun bedrijf te schalen.

Leveranciers van EV-laadoplossingen en andere belanghebbenden in het ecosysteem kunnen de potentiële waarde van cellulaire IoT-connectiviteit voor hun bedrijf berekenen met behulp van de Business Value Calculator van Ericsson.


Voor meer informatie:

Contact Blue Corner – Olivier Van Schap | Managing Director | Olivier.VanSchap@bluecorner.be
Media Blink Charging: PR@BlinkCharging.com

Blue Corner NV, opgericht in 2011 in België als één van de pioniers voor oplaadpunten voor elektrische wagens met de bedoeling een hoofdleverancier en beheerder te worden van EV-laadinstallaties om elektrisch rijden gemakkelijker en toegankelijker te maken. Blue Corner richt zich op slimme 360° totaaloplossingen met abonnementen voor professionals, consumenten en partners. Zijn snel groeiend netwerk telt meer dan 10.000 laadpunten verspreid over België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk. De publieke laadpas van Blue Corner geeft toegang tot 250.000 laadpunten die ook in de rest van Europa beschikbaar zijn. Het bedrijf telt 90 vaste medewerkers en heeft zijn hoofdkantoor in Antwerpen. https://www.blinkcharging.be

Blue Corner is een Blink Charging Company (Nasdaq: BLNK, BLNKW), een wereldleider in EV-laadapparatuur die laadstations ontwerpt, produceert, bezit en exploiteert. De belangrijkste producten en diensten van Blink omvatten het Blink EV-laadnetwerk, EV-laadapparatuur en EV-laaddiensten. Ga voor meer informatie naar https://blinkcharging.com/

Ericsson stelt aanbieders van communicatiediensten en ondernemingen in staat de volledige waarde van connectiviteit te benutten. De portefeuille van het bedrijf omvat de volgende zakelijke gebieden: netwerken, cloudsoftware en -services, draadloze oplossingen voor bedrijven, wereldwijde communicatieplatforms, technologieën en nieuwe bedrijven. Ons aanbod is ontworpen om onze klanten te helpen digitaal te gaan, hun efficiëntie te verhogen en nieuwe inkomstenstromen te vinden. De innovatie-investeringen van Ericsson hebben wereldwijd miljarden mensen de voordelen van mobiliteit en mobiele breedband geboden. De aandelen van Ericsson worden verhandeld op Nasdaq Stockholm en Nasdaq New York www.ericsson.com