Nieuws

Blink charging staat niet stil!

Gartner’s hype cycle

Elektrisch rijden voorbij de piek van hoge verwachtingen en terug op de weg naar verlichting
Of, beter gezegd : BLUE CORNER ziet licht aan de e-tunnel.

Introductie van nieuwe technologie gaat niet zo eenvoudig als we het zouden willen. Wijze consultants bij GARTNER hebben daarom ooit de cyclus van innovatie in beeld gebracht. Deze wijsheid helpt om de trage introductie van elektrisch rijden in onze regio te relativeren en het gemoed positief te houden.

Toen BLUE CORNER als pionier in 2011 de eerste publieke laadpalen in onze regio neerzette, keek iedereen een beetje verwonderd toe met de vraag wat de bedoeling daarvan was. Ondertussen, 2017, zijn de tijden gelukkig grondig veranderd. Zowat iedere Belg weet dat elektrisch rijden de technologie van de nabije toekomst is en dat ook waterstof binnen een 10-tal jaar een aanvulling zal zijn op elektrische mobiliteit.

Elektrisch rijden is daarmee voorbij de eerste hype van hoge verwachtingen en de eerstkomende maanden en jaren zal de elektrische wagen geleidelijk de huiskamer betreden. Niet letterlijk, want wie geen eigen garage heeft zal wel gebruik kunnen maken van een publiek laadpunt, dank zij het concept “laadpaal-volgt-wagen”. Hoe gek deze uitdrukking ook klinkt, het betekent dat iedereen die geen eigen mogelijkheid heeft om dat elektrisch ding op vier wielen te laden, een laadpunt kan aanvragen op de publieke ruimte.

BLUE CORNER heeft dit concept binnen Vlaanderen gepromoot, en is dat nu met de stad Antwerpen volop in de praktijk aan het brengen.

Blue Corner voorziet dat we de CPT-doelstellingen voor 2020 in Antwerpen reeds zullen halen in 2019 en dat we verder kunnen gaan. Hiermee zal Antwerpen één van de kernsteden in Europa worden van waaruit de duurzame elektrische mobiliteit met andere kernconcepten zoals multimodaal transport en car-sharing gerealiseerd wordt.