Veelgestelde vragen

Vind hier een antwoord op jouw vraag.

Hoe laad ik mijn wagen op aan een publieke laadpaal?

Toegangscontrole! De laadpas

Om toegang te krijgen tot een publieke laadpaal, heeft u allereerst een toegangsmiddel nodig. Ondanks het feit dat Smartphone apps (zoals onze eigen Mybluecorner app) in opmars zijn, is de RFID-kaart – de zogenaamde laadpas – nog steeds het meestgebruikte toegangsmiddel. U kan er gratis eentje aanvragen van Blue Corner.

Hoe gaat het laden dan in zijn werk?

Om gebruik te maken van uw elektrische (hybride) auto, dient u de batterij van uw auto te voorzien van stroom. Dit proces wordt aan de hand van de onderstaande heldere stappen uitgelegd:

 1. Parkeer uw auto vlakbij een oplaadstation.
 2. Aan de LED-lampjes op het laadstation kunt u de status aflezen van het laadstation. Wanneer de lampjes groen kleuren is het laadstation beschikbaar, en klaar voor gebruik.
  Kleuren de LED-lampjes rood dan is er sprake van een storing. Bij een storing aan een Blue Corner laadpaal kan u altijd contact opnemen met onze klantenservice: +32 (0)78 48 10 77, of mail naar services@bluecorner.be. Wordt de laadpaal door een andere partij beheerd, volg dan de instructies op de bestickering om de operator te contacteren.
 3. Om uw elektrische auto op te laden verbindt u uw elektrische auto, door middel van de daarvoor bestemde laadkabel, met het oplaadstation.
 4. De laadkabel is voorzien van een mannelijk uiteinde. Dit uiteinde wordt bevestigd aan het laadstation. Aan de andere kant van de laadkabel is deze voorzien van een vrouwelijk uiteinde. Dit deel wordt bevestigd aan de elektrische auto.
 5. Nadat u uw auto op de juiste manier heeft verbonden met het laadstation, houdt u uw laadpas voor de aangegeven plaats (de RFID lezer) op het laadstation.
 6. De LED-lampjes zullen hierop veranderen in een blauwe kleur. Dit betekent dat uw auto opgeladen wordt. Controleer dit altijd nog even in de auto voordat u wegloopt.
 7. Nadat u met uw laadpas de laadtransactie heeft gestart, is de laadkabel vergrendeld en kunt u deze niet losmaken. Dit is ter beveiliging van uw laadsessie.
 8. Wanneer de batterij van uw auto helemaal opgeladen is zullen de LED-lampjes lichtblauw kleuren. Het laadstation stopt automatisch met het laden van uw batterij. De laadkabel blijft wel vergrendeld tussen uw auto en het laadstation totdat u de laadtransactie beëindigt zoals in de volgende stap wordt omschreven.
 9. Om uw laadsessie te beëindigen houdt u uw laadpas voor de aangegeven plaats (de RFID-lezer) op het laadstation. De LED-lampjes veranderen naar de groene kleur.
 10. Bij het verschijnen van de groene kleur wordt de laadkabel automatisch ontgrendeld. U kunt vervolgens de laadkabel veilig loskoppelen tussen uw auto en het laadstation.
  Uw laadtransactie is nu voltooid.