Cookieverklaring van Blink Charging

Blink Charging Belgium NV, met maatschappelijke zetel te Posthoflei 3 bus 4, 2600, Berchem, België, is verantwoordelijk voor deze cookieverklaring.  Vragen en/of opmerkingen kunt u naar het bovenstaande adres sturen of kunt u mailen naar privacy.be@blinkcharging.com.

Blink Charging vindt het belangrijk dat u zijn inhoud overal en altijd via verschillende mediaplatforms kunt bekijken, beluisteren, lezen of beleven. Blink Charging streeft er ook naar om interactieve diensten en diensten op uw maat te leveren. Om dat mogelijk te maken, gebruiken de onlinediensten van Blink Charging software, zoals mechanismen waarbij cookies en scripts worden gebruikt. Gemakshalve worden deze mechanismen ‘cookies’ genoemd. Met deze cookieverklaring willen we u informeren over het gebruikte type cookies en uitleggen waarom we die cookies gebruiken. Blink Charging geeft ook informatie over hoe u, als gebruiker, het gebruik van cookies kunt bepalen. Blink Charging doet zijn uiterste best om uw privacy te beschermen en zijn onlinediensten gebruiksvriendelijk te houden, en heeft getracht deze cookieverklaring zo eenvoudig mogelijk te houden.

Deze cookieverklaring is van toepassing op alle onlinediensten van Blink Charging, in het bijzonder alle websites en internetdiensten die Blink Charging aanbiedt en die toegang geven tot inhoud van Blink Charging.

Sommige van de verzamelde gegevens kunnen worden gebruikt om u te identificeren of om met u als natuurlijke persoon contact op te nemen en worden daarom als persoonsgegevens aangemerkt.  In dat geval is de informatie in onze Privacyverklaring https://www.blinkcharging.be/privacy-policy/ ook van toepassing op deze verwerking door middel van cookies.

Blink Charging wenst te benadrukken dat via de Website ook cookies van derden worden geplaatst.  Dat is het geval voor sociale media zoals Facebook, Twitter en LinkedIn waarmee u van op onze Website een verbinding kunt maken en voor de advertenties die door adverteerders op onze Website worden getoond. Als u deze cookies toestaat, kunnen die derden nieuwe cookies plaatsen of bepaalde cookie-informatie ontvangen wanneer u onze Website bezoekt. Deze cookies worden meestal geplaatst op basis van uw toestemming (per groep doeleinden).

Wat zijn cookies precies?

Cookies zijn kleine gegevens- of tekstbestanden die op uw computer of mobiele apparaat worden opgeslagen wanneer u een website bezoekt of een (mobiele) app gebruikt. Het cookiebestand bevat een unieke code aan de hand waarvan uw browser wordt geïdentificeerd tijdens uw bezoek aan de onlinedienst of tijdens opeenvolgende, herhaalde bezoeken. Cookies kunnen worden geplaatst door de server van de website of app die u bezoekt, maar ook door servers van derden die al dan niet met deze website of app samenwerken.
Cookies vergemakkelijken en versnellen over het algemeen de interactie tussen de bezoeker en de website of app, en helpen de bezoeker bij het navigeren tussen de verschillende delen van een website of app.

Welke cookies gebruiken we?

Blink Charging gebruikt:

Essentiële cookies: deze cookies zijn noodzakelijk voor de goede werking van de Website en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen. Ze worden gewoonlijk alleen geplaatst naar aanleiding van bepaalde acties van u, zoals een dienst aanvragen, uw privacyvoorkeuren instellen, inloggen of een formulier invullen. Zonder deze cookies kunnen we geen toegang verlenen tot bepaalde delen van onze Website of kunnen we de gevraagde dienst niet leveren.

Functionele cookies: deze cookies maken het mogelijk om verbeterde functies aan te bieden op onze Website en om onze Website meer te personaliseren door onder meer de keuzes, voorkeurstaal of locatie van de gebruiker op te slaan. Deze cookies worden door ons of namens ons door verwerkers geplaatst. Als u deze cookies niet toestaat, kan dat de werking van sommige of alle diensten belemmeren.

Analytische cookies: deze cookies maken het mogelijk het aantal bezoekers en de verkeersbronnen te tellen, waardoor we de prestaties van onze Website kunnen meten en verbeteren. Met deze cookies weten we welke pagina’s het populairst en het minst populair zijn en kunnen we zien hoe bezoekers door de Website navigeren. Alle door deze cookies verzamelde gegevens worden geaggregeerd en zijn dus anoniem. Als u deze cookies niet toestaat, weten we niet wanneer u onze Website hebt bezocht en kunnen we de prestaties niet meten.

Advertentiecookies: deze cookies kunnen door ons of door onze reclamepartners worden geplaatst. Ze worden door die bedrijven gebruikt om een profiel van uw interesses samen te stellen en om relevante advertenties met betrekking tot de diensten van Blink Charging op andere websites te tonen.  Deze cookies slaan niet rechtstreeks persoonsgegevens op, maar gebruiken de unieke identificatiegegevens van uw browser en apparaat. Als u deze cookies uitschakelt, krijgt u minder gerichte advertenties te zien op kanalen van derden.

Voor welke doeleinden gebruiken we cookies?

Blink Charging gebruikt verschillende soorten cookies voor verschillende doeleinden. Die doeleinden zijn:

Opslag van en toegang tot informatie

Cookies zijn kleine (tijdelijke) tekstbestanden die op uw computer worden geplaatst of door ons worden bewaard. Het eerste doel waarvoor cookies worden geplaatst, is dus een functioneel doel, namelijk de opslag van informatie of de toegang tot informatie die reeds op uw apparaat is opgeslagen, zoals advertentie-ID’s, apparaat-ID’s, cookies en soortgelijke technologieën.  Deze cookies kunnen worden beschouwd als functionele cookies en worden geplaatst op basis van uw toestemming.

Selectie van basisadvertenties

Een ander doel waarvoor cookies via onze Website kunnen worden verwerkt, is om basisadvertenties te selecteren en aan u te tonen. Deze cookies worden geplaatst op basis van uw toestemming. Als gevolg van uw toestemming worden op onze Website willekeurig gegenereerde advertenties getoond. Deze cookies worden geplaatst op basis van uw toestemming.

Dat omvat geen personalisering, dat wil zeggen het verzamelen en verwerken van informatie over uw gebruik van deze dienst om advertenties en/of inhoud na verloop van tijd op u af te stemmen in andere contexten, zoals websites of apps.

Gepersonaliseerde advertenties selecteren

Een ander doel waarvoor cookies via onze Website kunnen worden verwerkt, is om advertenties te selecteren en aan u te tonen.  Dit omvat het gebruik van eerder verzamelde informatie over u en uw interesses om advertenties te selecteren die bij uw profiel passen.  Deze cookies worden geplaatst op basis van uw toestemming.

Selectie van gepersonaliseerde inhoud

Dit doel waarvoor cookies via onze Website kunnen worden verwerkt, is om inhoud te selecteren en aan u te tonen. Dit omvat het gebruik van eerder verzamelde informatie over u en uw interesses om inhoud te selecteren die bij uw profiel past.  Deze cookies worden geplaatst op basis van uw toestemming.

Meten van reclameprestaties

Een vijfde doel waarvoor cookies via onze Website kunnen worden verwerkt, is informatie verzamelen over de prestaties en doeltreffendheid van advertenties die u te zien krijgt of waarop u reageert. Die informatie wordt in combinatie met eerder verzamelde informatie gebruikt om de verdere acties die u naar aanleiding van een getoonde advertentie onderneemt, te meten, te begrijpen en erover te rapporteren. Deze cookies kunnen worden beschouwd als analytische cookies en worden geplaatst op basis van uw toestemming.

Meten van inhoudsprestaties

Een zesde doel waarvoor cookies via onze Website kunnen worden verwerkt, is informatie verzamelen over de prestaties en doeltreffendheid van de inhoud die u te zien krijgt of waarop u reageert.  Die informatie wordt in combinatie met eerder verzamelde informatie gebruikt om de verdere acties die u naar aanleiding van getoonde inhoud onderneemt, te meten, te begrijpen en erover te rapporteren. We kunnen bijvoorbeeld meten hoelang een bepaalde videoclip op onze Website wordt bekeken of wanneer hij wordt gestopt. Deze cookies kunnen worden beschouwd als analytische cookies en worden geplaatst op basis van uw toestemming.

Uitvoeren van marktonderzoek om inzichten in het publiek te verwerven

Een ander doel waarvoor cookies via onze Website kunnen worden verwerkt, is om meer te weten te komen over het publiek dat onze Websites bezoekt en/of apps gebruikt en onze advertenties bekijkt. Zo kunnen we ons aanbod in de toekomst beter op u afstemmen (zie verder onder ‘Ontwikkeling en verbetering van producten’). Deze cookies kunnen worden beschouwd als analytische cookies en worden geplaatst op basis van uw toestemming.

Ontwikkeling en verbetering van producten

Een achtste doel waarvoor cookies via onze Websites kunnen worden verwerkt, is om bestaande systemen en software te verbeteren en nieuwe producten te ontwikkelen. Deze cookies kunnen worden beschouwd als analytische cookies en worden geplaatst op basis van uw toestemming.

Sociale media

Onze Website maakt gebruik van socialemediaplug-ins die het mogelijk maken om u te linken naar onze socialemediakanalen of die u in staat stellen inhoud te delen of te ‘liken’ op uw socialemediakanalen. Die socialemediakanalen zijn Facebook, LinkedIn en Twitter. Als u op een dergelijke link klikt, is het mogelijk dat de socialemediapartners cookies gebruiken om persoonsgegevens te verwerken, zoals persoonsgegevens met betrekking tot uw profiel, om u gepersonaliseerde inhoud te tonen.

Identificatie

Een tiende doel waarvoor cookies via onze Websites kunnen worden verwerkt, is om uw apparaat te identificeren. Dit is om verdere diensten mogelijk te maken of te vereenvoudigen.  Deze cookies worden geplaatst op basis van uw toestemming.

Geolocatie

Een elfde doel waarvoor cookies via onze Website kunnen worden verwerkt, is de precieze bepaling van de geografische locatie (geolocatie) van uw apparaat. Dit is om verdere diensten zoals hierboven beschreven mogelijk te maken of te vereenvoudigen. Deze cookies worden geplaatst op basis van uw toestemming.

Andere (ondersteunende) doeleinden waarvoor cookies kunnen worden verwerkt

  • Technische levering van advertenties of inhoud
  • Ontvangst en gebruik van automatisch verzonden apparaatkenmerken voor identificatiedoeleinden
  • Koppeling van apparaten, zodat we u op verschillende apparaten als een uniek persoon kunnen herkennen
  • Offline vergelijking van gegevens, zodat we interessante inzichten kunnen verwerven in uw websitebezoek en beleving
  • Waarborging van de veiligheid, preventie van fraude en opsporing van fouten

De cookies die voor deze doeleinden worden verwerkt, zijn gebaseerd op het rechtmatige belang van Blink Charging.

Hoelang worden cookies bewaard?

Hoelang we een cookie bewaren, hangt af van het type cookie. Sommige cookies worden verwijderd wanneer u de sessie of uw browser sluit (zogenaamde ‘sessiecookies’). Andere cookies worden opgeslagen om ze bij een volgende sessie te kunnen ophalen of om tussen sessies door verder te kunnen werken (zogenaamde ‘permanente cookies’). Die worden pas verwijderd wanneer u dat via uw browserinstellingen doet of wanneer ze verlopen of worden vervangen.

Hoe kunt u het gebruik van cookies bij de onlinediensten van Blink Charging weigeren of beheren?

Blink Charging verwerkt cookies op basis van uw toestemming en voorziet in de mogelijkheid om uw toestemming op elk moment in te trekken. U kunt uw voorkeuren beheren door op de knop onderaan de webpagina te klikken.

U kunt ook te allen tijde cookies verwijderen die al op uw computer of mobiele apparaat zijn geplaatst. Hoe u dat doet, hangt af van de browser die u gebruikt om onze Website te bezoeken. Meer informatie vindt u op:

Andere (ondersteunende) doeleinden waarvoor cookies worden verwerkt

Als u cookies uitschakelt, is het mogelijk dat bepaalde grafische elementen er niet mooi uitzien of dat u bepaalde toepassingen niet kunt gebruiken. Hieronder vindt u een gedetailleerde lijst van alle soorten cookies die Blink Charging op zijn Websites gebruikt.

Contactgegevens

Als u verdere vragen, verzoeken of klachten met betrekking tot de verwerking van uw persoonsgegevens hebt, kunt u per e-mail of per post contact met ons opnemen.
Blink Charging Belgium NV
Posthoflei 3 bus 4, 2600 Berchem
E: privacy.be@blinkcharging.com
Gegevensbeschermingsautoriteit
W: www.gegevensbeschermingsautoriteit.be/burger

Wijzigingen van de cookieverklaring
Blink Charging kan de cookieverklaring te allen tijde wijzigen. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren naar aanleiding van wijzigingen van zijn diensten of de toepasselijke wetgeving. De gewijzigde verklaring wordt vervolgens gepubliceerd op de desbetreffende onlinedienst van Blink Charging en is van kracht vanaf het moment dat ze is gepubliceerd. Elke wijziging van deze verklaring zal altijd gebeuren binnen de grenzen van de toepasselijke privacy- en gegevensbeschermingswetgeving.
Laatst bijgewerkt op: 30 maart 2021