Nieuws

Blink charging staat niet stil!

Optimaliseer de Waarde van Commercieel Vastgoed met EV laadinfrastructuur!

Ontgrendel het potentieel van uw commercieel vastgoed terwijl we duiken in de transformerende wereld van elektrische voertuig (EV) laadinfrastructuur. Stel je een landschap voor waarin de waarde van je eigendom stijgt, klanten, cliënten en hooggekwalificeerd personeel aantrekt. In deze blogpost verkennen we de lucratieve voordelen van het integreren van EV-laadoplossingen in Europese commerciële panden, waarbij inzichten worden geboden in inkomstenstromen, waardeverhoging van eigendommen en toekomstbestendige strategieën. Ontdek waarom EV-laden de sleutel is om je commercieel vastgoed naar nieuwe hoogten te tillen.

Ontdek een baanbrekende verandering in commercieel vastgoed terwijl we het ongekende potentieel van laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen (EV’s) onthullen. Commercieel vastgoed in heel Europa is niet slechts een bezit; het is een krachtpatser van waarde die zich uitstrekt over diverse sectoren. Vastgoedeigenaren en slimme investeerders zoeken voortdurend naar innovatieve manieren om hun vastgoedwaarden te laten floreren, en het antwoord ligt in naadloze integratie van EV-laadinfrastructuur.

 

 

Wie plukt de vruchten van commerciële EV-laadinfrastructuur?

Stel je voor: een wereld waar de waarde van bijna elk commercieel pand de pan uit rijst. Van levendige winkelcentra en boetiekdetailhandels tot imposante kantoorgebouwen en drukke gezondheidsfaciliteiten – de mogelijkheden voor EV-oplaadpunten zijn eindeloos. Of het nu gaat om wooncomplexen, magazijnfaciliteiten, parkeerterreinen of parkeergarages, elk pand dat huurders, pachthouders of dienstverleners herbergt, kan aanzienlijk in waarde stijgen door de strategische integratie van EV-oplaadpunten.

Optimaliseer het potentieel van je commercieel vastgoed met geavanceerde EV-oplaadoplossingen. Verhoog de waarde van je pand terwijl je voldoet aan de groeiende vraag naar openbare diensten. De synergie is duidelijk – EV-opladen is de sleutel tot het ontgrendelen van ongekende waarde in de wereld van commercieel vastgoed. Ontdek de top vijf manieren waarop het omarmen van EV-opladen het landschap van commercieel vastgoed in Europa kan transformeren.

 

Vijf voordelen van EV-laden voor Europees commercieel vastgoed

Ontdek de top vijf manieren waarop het omarmen van EV-laden het landschap van commercieel vastgoed in Europa kan transformeren.

 

Aantrekken van klanten, cliënten en werknemers

Trek een welvarend klantenbestand en hoogwaardig talent aan door handige EV-laadoplossingen aan te bieden op jouw commerciële pand. Deze bestuurders zullen actief zoeken naar bedrijven met oplaadfaciliteiten, vooral wanneer voertuigen voor langere tijd geparkeerd staan. Commerciële panden die laadmogelijkheden bieden, zullen EV-bestuurders aantrekken ten koste van vestigingen die deze voorzieningen missen.

Bovendien tonen werkzoekenden met elektrische voertuigen meer interesse in bedrijven die het opladen van voertuigen tijdens werktijd faciliteren. In de competitieve arbeidsmarkt hebben bedrijven innovatieve voordelen nodig om de beste werknemers aan te trekken. Het installeren van EV-laders voor commerciële huurders kan bijdragen aan het aantrekken van bedrijven die deze waardevolle voorziening zoeken.

 

Creëren van aanvullende inkomstenstromen

Hoewel EV-laadstations de verlenging van commerciële huurovereenkomsten kunnen stimuleren, bieden ze ook extra inkomstenkansen voor publieke gebruikers. Vooral retail- en gemengde commerciële panden kunnen profiteren door bestuurders aan te trekken en parkeerplaatsen te benutten. Gezien het huidige tekort aan openbare opladers in een aanzienlijk deel van Europa, zouden eigenaren van commercieel vastgoed dit hiaat kunnen opvullen door openbare oplaadpunten te integreren in hun parkeerterreinen.

Een van de opvallende voordelen van commerciële EV-oplaadstations ligt in hun potentieel om inkomsten te genereren. EV-bestuurders besteden doorgaans meer tijd aan winkelen in winkels terwijl hun voertuigen worden opgeladen, wat vastgoedbeheerders de mogelijkheid biedt om parkeerplaatsen te gelde te maken.

 

Verhogen van de vastgoedwaarde

Verbeteringen zoals laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen of slimme technologie dragen bij aan het verhogen van de vastgoedwaarde (en commerciële huurprijzen). Bedrijven die op zoek zijn naar moderne werkplekken geven prioriteit aan commerciële panden met EV-oplaadinfrastructuur. Op dezelfde manier voelen potentiële kopers zich aangetrokken tot panden met EV-oplaadfaciliteiten.

Denk eens na over het effect van EV-oplaadinstallaties in residentiële panden. Het is overduidelijk dat vastgoedkopers waarde hechten aan EV-oplaadvoorzieningen en bereid zijn om meer te betalen. Verhoog de waarde van jouw commercieel vastgoed door EV-oplaadstations te integreren en toon daarmee jouw toewijding aan moderne voorzieningen en duurzaamheid.

 

Toekomstbestendig maken van panden

Met de wereldwijde versnelling van de overstap naar elektrische voertuigen lopen bedrijven het risico achter te blijven en de kansen van het installeren van oplaadinfrastructuur te missen. Het is van cruciaal belang voor bedrijven om nu proactieve stappen te zetten en laadapparatuur te integreren om ervoor te zorgen dat hun panden optimaal gepositioneerd zijn voor de aankomende overgang naar EV’s. Sterker nog, commerciële huurders kunnen steeds vaker van vastgoedbeheerders eisen dat ze investeren in EV-opladen als onderdeel van hun duurzaamheidsstrategie tijdens huurverlengingen.

Door panden toekomstbestendig te maken met commerciële EV-oplaadstations en bijbehorende infrastructuur, kunnen bedrijven niet alleen anticiperen op veranderingen in regelgeving, maar ook hun leiderschap op het gebied van bedrijfsduurzaamheid demonstreren. Deze strategische benadering sluit niet alleen aan bij de evolutie van transport, maar plaatst bedrijven ook als vooruitstrevende en milieubewuste entiteiten in de ogen van zowel huurders als regelgevers.

 

Positionering als een milieuleider

Het implementeren van EV-oplaadstations op commerciële panden draagt bij aan het verbeteren van het bedrijfsimago en de marketinginspanningen. Consumenten zijn steeds meer op zoek naar bedrijven die milieubewust handelen. Rapporten wijzen op een aanzienlijke toename van online zoekopdrachten naar duurzame producten, wat duidt op een groeiende trend onder consumenten naar milieuvriendelijke praktijken. Uit een andere studie blijkt dat een aanzienlijk percentage van de wereldwijde consumenten duurzaamheid als prioriteit beschouwt bij het kiezen van merken en bereid is hun koopgedrag aan te passen om de milieu-impact te verminderen. Consumenten zoeken actief naar bedrijven met een duurzame focus, en de aanwezigheid van EV-oplaadapparatuur fungeert als een zichtbare indicator van vooruitstrevende milieupraktijken.

 

Het kiezen van laadstations

Laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen biedt commerciële panden in Europa een uitstekende kans om waarde toe te voegen, voorzieningen toekomstbestendig te maken, werknemers en klanten aan te trekken voor huurders, en huurverlengingen te stimuleren. Het bepalen van de meest geschikte EV-laders voor commerciële panden vereist echter zorgvuldige overweging van diverse factoren.

Er zijn twee primaire opties om uit te kiezen: 

  • Level 2 laders
  • DC Snelladers (DCFCs)

De keuze tussen deze opties hangt af van factoren zoals technische en wettelijke haalbaarheid, uw budget, beschikbare stroomvoorziening en de aard van bedrijven die uw pand huren.

 

Over het algemeen kiezen vastgoedeigenaren in Europa vaak voor niveau 2-laders zoals de Blink EQ 200-lader. Ontworpen met flexibiliteit in gedachten, om op elke locatie te passen met zijn compacte vorm en meerdere installatieopties. Deze driefasige wisselstroom laadstation levert een krachtige output van 32 ampère en biedt een vereenvoudigde beheerervaring met genetwerkte externe ondersteuning voor configuratie, onderhoud en probleemloze bediening van het laadstation.  Met een innovatief modulair ontwerp kan dit laadstation worden afgestemd op de specifieke behoeften van het marktsegment.

 

 

 

Aan de andere kant kunnen snelladers  zoals de Blink HYC50, Blink HYC150 en de Blink HYC400 een voertuig in minder dan een uur opladen. DCFC’s bieden snel opladen, maar vereisen extra elektrische infrastructuur die doorgaans niet beschikbaar is op reguliere werkplekken. DCFC’s worden doorgaans gevonden bij rustplaatsen, snelwegen of locaties gericht op vloten waar chauffeurs niet lang blijven.

 

 

 

 

Nu de overgang naar elektrische voertuigen momentum krijgt, staan commerciële panden op het punt primaire bestemmingen te worden voor bestuurders die elektrische stroom voor hun voertuigen zoeken. Nu is het opportune moment om uw Europees commercieel vastgoed toekomstbestendig te maken.
Neem vandaag nog contact op met Blink Charging voor een gesprek met een EV-expert en ontvang een offerte.