Nieuws

Blink charging staat niet stil!

Blue Corner zet samen met overnemer Blink Charging Europese expansie verder

Laadnetwerk voor EV’s in België en buurlanden breidt fors uit

Antwerpen, 11 mei – Het Antwerpse bedrijf Blue Corner, een toonaangevende speler op de Belgische laadpalenmarkt, wordt volledig overgenomen door het Amerikaanse Blink Charging Co. (Nasdaq: BLNK, BLNKW). Dankzij die overname krijgt Blue Corner toegang tot geavanceerde productinnovaties en de middelen om een dominante speler te worden in de wereldwijde EV-infrastructuurindustrie. Op korte termijn wil het bedrijf zijn aanwezigheid in Europa aanzienlijk versterken. Momenteel heeft Blue Corner ruim 7.000 laadpunten in zijn netwerk in België, Luxemburg, Nederland en Frankrijk, en meer dan 10.000 ‘oplaadklanten’ die dagelijks gebruik maken van zijn diensten.

Blue Corner is een innovatieve 360° speler. Enerzijds verzorgt het kwaliteitsvolle installaties van laadpunten voor elektrische wagens thuis en op het werk. Anderzijds bouwt het ook volop aan een publiek laadnetwerk. Dankzij de overname door Blink Charging, een toonaangevende eigenaar, exploitant en aanbieder van oplaadapparatuur en -diensten voor elektrische voertuigen, krijgt het Belgische bedrijf aanzienlijk meer middelen om te investeren in zijn netwerk in België en zijn buurlanden. Met de ambitie om uit te groeien tot een belangrijke speler op de Europese markt.

Sterk investeren in Europees netwerk

“De missie van Blue Corner is bouwen aan een duurzame samenleving én klaarstaan voor de bestuurder van morgen. Omdat Blink Charging deze filosofie deelt, was het een logische stap om onze krachten te bundelen. Ik ben ervan overtuigd dat Blue Corner, als onderdeel van de Blink Charging-groep, een sterke marktaanwezigheid in heel Europa kan verwerven. Deze overname stelt ons in staat zowel onze financiële als organisatorische structuur aanzienlijk te versterken. We zullen blijven innoveren en willen in de toekomst ook een grote rol gaan spelen in het ‘total energy management’ van gezinnen en bedrijven. Meer dan ooit geldt onze slogan: ‘Waar je ook bent met je elektrische wagen, wij helpen je verder!’ In België, en nu ook ver daarbuiten”, zegt Peter Buyckx, Managing Director van Blue Corner.

“De ambitie van Blue Corner bestaat erin om een belangrijke pan-Europese speler te worden in de wereld van EV-charging. OCTA+ is een sterke maar vooral Belgische organisatie. Daarom besloten we samen met de andere aandeelhouders te zoeken naar een internationale partner om de ambitieuze plannen van Blue Corner mee te realiseren. We zijn enorm trots dat we Blue Corner konden helpen om marktleider in België te worden. Verder zijn we ervan overtuigd dat Blink Charging Co. de juiste partij is voor de verdere groei van deze innovatieve EV-charging pionier”, aldus Thierry van Coppenolle, CEO van OCTA+ (voormalig hoofdaandeelhouder van Blue Corner).

Ook Blink Charging ziet een grote opportuniteit in de Europese expansie. Europa is een voortrekker in het gebruik van elektrische voertuigen en het leveren van de infrastructuur om ze te verankeren in het dagelijks leven van bestuurders. “We zien dit als een geweldige kans om onze missie te realiseren: het creëren van een clean infrastructuurnetwerk dat voor iedereen toegankelijk is en de sector van EV’s vooruit helpt”, besluit Michael D. Farkas, oprichter en CEO van Blink Charging Co.

Blink Charging Co. (Nasdaq: BLNK, BLNKW) is een leider op het gebied van oplaadapparatuur voor elektrische voertuigen (EV) en heeft meer dan 23.000 oplaadstations geïnstalleerd, waarvan vele genetwerkt zijn, zodat EV-bestuurders gemakkelijk kunnen opladen op een van de laadpunten van het bedrijf wereldwijd. De belangrijkste producten en diensten van Blink Charging zijn het Blink EV-oplaadnetwerk (“Blink Network”), de EV-oplaadapparatuur en EV- oplaaddiensten. Het Blink Network maakt gebruik van eigen, cloud-gebaseerde software die de EV- laadstations aangesloten op het netwerk en de bijhorende laadgegevens beheert, onderhoudt en opvolgt. Aangezien het aantal EV-aankopen wereldwijd naar verwachting zal stijgen van ongeveer 2 miljoen in 2019 tot 10 miljoen in 2025, heeft het bedrijf belangrijke strategische partnerschappen gesloten voor de uitrol van laadpunten op tal van locaties, waaronder parkings, appartementsgebouwen, werklocaties, gezondheidszorg/medische faciliteiten, scholen en universiteiten, luchthavens, autodealers, hotels, openbare locaties, parken en recreatiegebieden, religieuze instellingen, restaurants, kleinhandelaars, stadions, supermarkten en transportknooppunten.

Het Belgische Blue Corner startte in 2011 als één van de pioniers van laadpunten voor elektrische wagens. Vanuit het aspect duurzaamheid wil de leverancier én beheerder van deze installaties elektrisch rijden makkelijk en toegankelijk maken. Blue Corner zet in op slimme 360° totaaloplossingen mét abonnementen voor professionelen, particulieren en partners. Het snel groeiend netwerk telt verspreid over België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk meer dan 7.000 oplaadpunten. Met een publieke laadpas van Blue Corner staan ook 250.000 laadpunten in de rest van Europa ter beschikking. Het bedrijf telt 30 vaste medewerkers met hoofdzetel in Antwerpen.