Nieuws

Blink charging staat niet stil!

Blue Corner tekent 10-jarige overeenkomst met BluePoint voor de installatie van 280 EV-laders in Business & Conference Centers in België.

Blue Corner tekent 10-jarige overeenkomst met BluePoint voor de installatie van 280 EV-laders in Business & Conference Centers in België.

Nieuwe EV-laders worden geïnstalleerd in business- en evenementencentra met veel verkeer om tegemoet te komen aan de vraag van EV-rijders en om het gebruik van EV te bevorderen voor een duurzamere toekomst.

Nieuwe EV-laders worden geïnstalleerd in business- en evenementencentra met veel verkeer om tegemoet te komen aan de vraag van EV-rijders en om het gebruik van EV te bevorderen voor een duurzamere toekomst!

 

 

BRUSSEL, 9 February 2023 –Blue Corner, een Blink Charging Company (Blue Corner), en pionier op het vlak van het opladen van elektrische voertuigen in Europa, kondigde vandaag aan dat het een 10-jarige overeenkomst heeft ondertekend met BluePoint, een toonaangevende dienstverlener op het vlak van ontmoetingsplaatsen en werkruimten en dochteronderneming van de Belgische Technologische Handelsfederatie AGORIA, voor de installatie van 280 oplaadpunten voor EV’s ter ondersteuning van meer dan 2.000 bedrijven die lid zijn van BluePoint’s business & conference centers in heel België.

Blue Corner zal de nieuwe EQ200 EV-laders installeren, bedienen en onderhouden in de geselecteerde BluePoint business & conference centers in Brussel, Antwerpen en Luik. De installatie van de snelle Level 2 laders zal in de komende jaren gefaseerd gebeuren, waardoor de hoognodige laaddiensten zullen worden aangeboden om te voldoen aan de toenemende vraag naar EV in België.

“We zijn er trots op samen te werken met BluePoint en AGORIA om de juiste laders op de juiste plaatsen te installeren en zo tegemoet te komen aan de behoeften van EV-rijders”, zegt Olivier Van Schap, Managing Director bij Blue Corner. “We verwelkomen de werknemers van de meer dan 2.000 bedrijven die lid zijn van AGORIA in ons groeiende EV-laadnetwerk in heel België en helpen de overstap naar EV overal te stimuleren.”

 

AGORIA verenigt 2.079 technologiebedrijven en iedereen die door technologie wordt geïnspireerd. Met meer dan 321.000 werknemers is deze technologiesector de grootste sector in België met een duidelijke focus op digitalisering, de maakindustrie van morgen, infrastructuur, klimaat, milieu en energie.

“We willen onze leden ondersteunen en engageren om een mobiliteitsplan te ontwikkelen dat leidt tot de modal shift zodat tegen het jaar 2025 minstens de helft van onze leden deze belangrijke stap heeft gezet. Tegen datzelfde jaar willen we onze leden helpen voorbereiden zodat elk nieuw autobedrijf in de sector aangedreven wordt door een zero-emissie technologie,” aldus Jean-Marc Timmermans, AGORIA Business Group Leader Manufacturing, Transport & Mobility Technologies.

 

Philippe Vanwichelen, BluePoint’s Technology and Project Manager zei: “Vandaag geven we een duidelijk signaal dat de overgang naar een duurzamere en meer verbonden toekomst een stap dichter bij de realiteit komt. Onze overeenkomst met Blue Corner van vandaag maakt deel uit van onze nationale strategie om concrete en sterke verbintenissen aan te gaan om uiteindelijk zoveel mogelijk waarde voor de samenleving te creëren.”

Gepland voor installatie is de onlangs uitgebrachte EQ200, ontworpen door Blink Charging met het oog op flexibiliteit, om op elke locatie te passen met zijn compacte vorm en meerdere installatiemogelijkheden. Dit driefasige AC-laadstation produceert een krachtige 32 ampère bij een vermogen van 22 kW en biedt een vereenvoudigde beheerervaring met netwerkondersteuning op afstand voor configuratie, onderhoud en probleemloze controle van het laadstation. Deze indrukwekkende lader kan verbinding maken met Wi-Fi en communiceren met verschillende Home Energy Management Systems (HEMS), met uitgebreide toegang tot afstandsbedieningen. Gebruikers hebben ook toegang tot, en communiceren met de Blink Charging Mobile App, en bieden zichtbaarheid op de Blink Map voor meer dan 440.000 actieve EV-rijders die geregistreerd zijn op het Blink Netwerk in 27 landen.

Bovendien is de EQ200 gericht op efficiëntie en intelligente schaalbaarheid, met het oog op groei met ondersteunende technologieën zoals Plug & Charge (ISO 15118) functionaliteit, waardoor een elektrisch voertuig zichzelf automatisch identificeert en machtigt tot een compatibel laadstation namens de bestuurder, om energie te ontvangen voor het opladen van de batterij. De enige handeling die de bestuurder hoeft te verrichten is de laadkabel in de EV en/of het laadstation te steken.

 

 

OVER BLUE CORNER

Blue Corner, opgericht in 2011, richt zich op slimme 360° totaaloplossingen met abonnementen voor bedrijven, particuliere EV-rijders en bedrijfspartners. Ons snel groeiend netwerk telt meer dan 15.000 laders in België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk. De Blue Corner publieke laadpas ontsluit 250.000 laadpoorten in heel Europa. Blue Corner telt momenteel meer dan 100 medewerkers en heeft zijn hoofdkantoor in Antwerpen. www.bluecorner.be

Blue Corner is een Blink Charging Company (Nasdaq: BLNK, BLNKW), een wereldleider in EV-laadapparatuur die laadstations ontwerpt, produceert, bezit en exploiteert. De belangrijkste producten en diensten van Blink omvatten het Blink EV-laadnetwerk, EV-laadapparatuur en EV-laaddiensten.
Ga voor meer informatie naar https://blinkcharging.com.

 

Blue Corner Media Contact:
Eric Dauchy
eric.dauchy@theconstellationgroup.eu

P/Whatsapp: +32 498 513 077.

Blink Media Contact
PR@BlinkCharging.com

Blink Investor Relations Contact
IR@BlinkCharging.com
(855) 313.8187

Agoria, de federatie van de technologische industrie, verenigt 2079 technologiebedrijven en allen die zich door technologie laten inspireren. Met meer dan 321.000 werknemers is de technologiesector de grootste sector in België en is

Agoria de grootste federatie binnen het VBO. Ongeveer 70 procent van de leden van Agoria zijn KMO’s.
Agoria telt meer dan 200 medewerkers. Zij werken bij de leden thuis of in kantoren in Brussel, Antwerpen, Luik, Gent en Charleroi. In de eerste drie steden beschikt

Agoria over een eigen BluePoint business center en een Tech.Lounge.
De diensten en standpunten van Agoria richten zich op digitalisering, de maakindustrie van morgen, talentmanagementbeleid en opleiding, marktontwikkelingen, regulering, infrastructuur, klimaat, milieu en energie. Agoria wil iedereen die geïnspireerd is door technologie en innovatie met elkaar in contact brengen, zakelijk succes vergroten en een duurzame toekomst vormgeven.

Via “Be The Change”, focust Agoria op de toekomst van de arbeidsmarkt, via “Factory of the Future” op de troeven van onze maakindustrie en met “DigiCoach” op de verdere digitalisering van individuen en organisaties. Agoria heeft zowel een onderzoekscentrum als een innovatiecentrum en is actief op alle beleidsniveaus. Bart Steukers is de CEO van Agoria. Agoria bestaat sinds 1946.

BLUEPOINT bestaat uit 3 dynamische business & conference centra in Brussel, Antwerpen en Luik.

De baseline Meet.Work.Tech. drukt uit hoezeer het bedrijf technologie omarmt. BluePoint richt zich op geavanceerde en innovatieve technologie en biedt state-of-the-art meeting & events ruimtes en een video-opnamestudio met green key technologie naast volledig uitgeruste werkplekken en co-working desks voor bedrijven die op zoek zijn naar vooruitgang.De aantrekkelijke en functionele omgeving en de professionele ondersteunende diensten maken van BLUEPOINT een ‘one-stop shop’ voor live, hybride en virtuele evenementen en een thuis voor vele bedrijven en verenigingen.

In deze drie bestaande business & conference centers is ook AGORIA gevestigd.

www.bluepoint.be