Nieuws

Blink charging staat niet stil!

Blue Corner neemt afscheid van Managing Director

2 maart 2022

In onderling overleg is beslist dat de wegen van Managing Director Peter Buyckx en Blue Corner uit Antwerpen vanaf heden scheiden. Blue Corner, een toonaangevende speler op de Belgische laadpalenmarkt voor EV’s, werd in mei 2021 volledig overgenomen door het Amerikaanse Blink Charging Co (Nasdaq: BLNK, BLNKW).

“Omwille van verschillen in visie werd in onderling doch constructief overleg beslist om de samenwerking tussen Peter Buyckx en Blue Corner stop te zetten”, luidt de officiële mededeling. “Wij zijn én blijven Peter zeer erkentelijk voor de op- en uitbouw van Blue Corner in België. We willen hem dan ook uitdrukkelijk bedanken voor zijn engagement de afgelopen jaren en wensen hem alle succes bij toekomstige uitdagingen.”

De taken van Peter Buyckx worden in afwachting van de aanstelling van een nieuwe Managing Director waargenomen door het Management Team van Blue Corner, zonder grote verschuivingen binnen de operationele werking. De dienstverlening en service naar klanten toe, particulier en fleet, blijven te allen tijde gewaarborgd.

Het vertrek van Buyckx verandert niets aan de ambitieuze plannen van Blue Corner en Blink Charging. De doelstelling is om op korte termijn meer middelen te investeren in het netwerk in België en de buurlanden. Blue Corner wil zo uitgroeien tot één van de marktleiders op de Europese markt van laadpalen voor elektrische voertuigen.