Nieuws

Blink charging staat niet stil!

Blink Charging plaatst snelladers op Hoppinpunt Hechtel-Eksel, vierde van vijf AWV-sites

28 mei 2024, Hechtel-Eksel – Blink Charging heeft twee snelladers geïnstalleerd op het Hoppinpunt ‘Hechtel-Kruispunt’, op het kruispunt tussen de Peerderbaan en de Lommelsebaan in Hechtel-Eksel.

Op een Hoppinpunt kan je vlot overstappen tussen openbaar vervoer, auto en fiets. Het Hoppinpunt Hechtel-Kruispunt ging in september 2022 open en beschikt onder meer over 95 parkeerplaatsen

De nieuwe ‘DC’- of snelladers hebben een vermogen van 300 kW, en zijn samen goed voor vier laadplaatsen. Met een vermogen van 300 kW kan je in een kwartier tot 300 km bereik opladen. Naast de snellader installeerde Blink Charging ook een traaglader met twee connectoren die elk een vermogen van 22 kW hebben

Blink managing director Olivier v. Schap samen met Burgemeester Jan Dalemans en Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken, Lydia Peeters.

Eerder plaatst Blink Charging al laadinfrastructuur op drie andere carpoolparkings van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Massenhoven en Grobbendonk gingen in december en januari open, Oudenburg volgde in februari. Later dit jaar volgt er nog een laatste carpoolparking, in Jabbeke.

“In 2023 is het aantal elektrische wagens in ons land verdubbeld, en de verwachting is dat deze sterke groei nog enkele jaren zal aanhouden”, zegt Olivier Van Schap, Managing Director van Blink Charging Belgium. “Met de snelladers kunnen mensen de batterij op korte tijd helemaal opladen, en dat is handig, zeker als er thuis of op het werk geen lader voorhanden is.”