Nieuws

Blink charging staat niet stil!

Blink Charging plaatst snelladers op carpoolparking Oudenburg, derde van vijf AWV-sites

Blink Charging heeft twee snelladers en een traaglader geïnstalleerd op de carpoolparking nabij afrit 5b van de A10 in Oudenburg. Deze ontwikkeling maakt deel uit van een breder initiatief om het groeiende aantal elektrische voertuigen in België te ondersteunen, met als doel duurzame mobiliteit te faciliteren en te voldoen aan de toenemende vraag naar toegankelijke oplaadopties voor elektrische voertuigen.

 

26 februari 2024, Oudenburg – Blink Charging heeft twee snelladers en een traaglader geopend op de carpoolparking bij afrit 5b van de A10 in Oudenburg.

De twee nieuwe ‘DC’- of snelladers hebben een vermogen van 300 kW, en zijn samen goed voor vier laadplaatsen. Met een vermogen van 300 kW kan je in een kwartier tot 300 km bereik opladen. De ‘trage’ lader heeft twee laadplaatsen en een vermogen van 22 kW, goed om op een uur tijd een bereik van 120 km op te laden.

Eerder installeerde Blink Charging al laadinfrastructuur op twee andere carpoolparkings van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Massenhoven en Grobbendonk gingen in december en januari open. Later dit jaar volgen er nog twee carpoolparkings.

 

Olivier Van Schap - Managing Director Blink Charging Belgium
Olivier Van Schap – Managing Director Blink Charging Belgium

“Door de snelle toename van elektrische wagens zijn extra snelladers langs de snelwegen hard nodig”, zegt Olivier Van Schap, Managing Director van Blink Charging Belgium. “Vorig jaar is het aantal elektrische wagens in ons land verdubbeld, en de verwachting is dat het aantal wagens eind dit jaar opnieuw zal verdubbeld zijn.”

 

 

 

 

 

Romina Vanhooren – Burgemeester Oudenburg

Burgemeester Romina Vanhooren: “We zien dat steeds meer inwoners van onze stad elektrisch rijden en daar horen natuurlijk laadpalen bij. Oudenburg heeft ook een tijdje geleden het Lokaal energie- en klimaatpact ondertekend. Daarin ambiëren we om tegen 2030 1,5 publieke laadpalen te hebben per 100 inwoners. De komst van deze snelladers zijn dus absoluut goed nieuws voor de verdere ontwikkeling van een duurzame mobiliteit in onze stad.”

 

 

 

 

Humberto Van Nunen, afdelingshoofd Wegen en Verkeer West-Vlaanderen: “Op initiatief van de Vlaamse minister van mobiliteit en openbare werken zet het Agentschap Wegen en Verkeer volop in op de vernieuwing van haar parkings en dienstenzones langs autosnelwegen. Snelle laders op die locaties verlagen de drempel voor bestuurders om de switch te maken naar duurzamere elektrische voertuigen.”

 

Neem voor meer informatie contact op met het Blink team van Stampa Communications:
Pieter Segaert
Email: Blink@stampacommunications.com
Telefoonnummer: +32 474 837 599

———————————————————-

Toekomstgerichte verklaringen

Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen zoals gedefinieerd in Sectie 27A van de Securities Act van 1933, zoals gewijzigd, en Sectie 21E van de Securities Exchange Act van 1934, zoals gewijzigd. Deze toekomstgerichte verklaringen, en termen zoals “verwachten”, “anticiperen”, “van plan zijn”, “kunnen”, “zullen”, “moeten” of andere vergelijkbare termen, omvatten risico’s en onzekerheden omdat ze betrekking hebben op gebeurtenissen en afhankelijk zijn van omstandigheden die zich in de toekomst zullen voordoen. Die verklaringen omvatten uitspraken over de intentie, overtuiging of huidige verwachtingen van Blink Charging en leden van haar management, evenals de aannames waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd. Potentiële investeerders worden gewaarschuwd dat dergelijke toekomstgerichte verklaringen geen garantie zijn voor toekomstige prestaties en risico’s en onzekerheden met zich meebrengen, inclusief die beschreven in periodieke rapporten van Blink Charging ingediend bij de SEC, en dat de feitelijke resultaten aanzienlijk kunnen verschillen van die overwogen door dergelijke toekomstgerichte verklaringen. Behoudens hetgeen vereist is door federale effectenwetgeving, verbindt Blink Charging zich er niet toe toekomstgerichte verklaringen bij te werken of te herzien om veranderde omstandigheden weer te geven.

About Blink Charging

Blink Charging Co.

(Nasdaq: BLNK) is a global leader in electric vehicle (EV) charging equipment and services, enabling drivers, hosts, and fleets to easily transition to electric transportation through innovative charging solutions. Blink’s principal line of products and services include Blink’s EV charging networks (“Blink Networks”), EV charging equipment, and EV charging services. Blink Networks use proprietary, cloud-based software that operates, maintains, and tracks the EV charging stations connected to the network and the associated charging data. Blink has established key strategic partnerships for rolling out adoption across numerous location types, including parking facilities, multifamily residences and condos, workplace locations, health care/medical facilities, schools and universities, airports, auto dealers, hotels, mixed-use municipal locations, parks and recreation areas, religious institutions, restaurants, retailers, stadiums, supermarkets, and transportation hubs.

Blink Charging Investor Relations en Media Contacten:

Vitalie Stelea
IR@BlinkCharging.com
305-521-0200 ext. 446

Blink Media Contact
Nipunika Coe
PR@BlinkCharging.com
305-521-0200 ext. 266