Nieuws

Blink charging staat niet stil!

Blink Charging neemt Britse leider in infrastructuur voor elektrische voertuigen EB Charging over

De overname voegt meer dan 1.150 EV-laders toe aan Blink’s wereldwijde aanwezigheid en markeert de eerste intrede van het bedrijf in het Verenigd Koninkrijk, waarmee het zijn snel groeiende aanwezigheid in Europa en internationaal uitbreidt

Blink Charging Co. (Nasdaq: BLNK, BLNKW) (“Blink” of de “Onderneming”), een toonaangevende eigenaar, exploitant en aanbieder van oplaadapparatuur en -diensten voor elektrische voertuigen (EV), kondigde op 27 april 2022 aan dat haar volledige Europese dochteronderneming, Blink Holdings BV, Electric Blue Ltd. (EB Charging), heeft overgenomen, een leverancier van geïntegreerde systemen voor het opladen van elektrische voertuigen en duurzame energie, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Met deze overname betreedt Blink voor het eerst het VK en voegt het meer dan 1.150 geïnstalleerde of voor levering toegezegde laders toe aan zijn aanwezigheid, waardoor de wereldwijde expansie van Blink, dat nu in meer dan 18 landen aanwezig is, nog wordt versneld. Vorig jaar in mei nam Blink Charging Co. de Antwerpse aanbieder van slimme laadoplossingen, Blue Corner, over. “Met deze overname maken we onze ambitie waar om als Blink Charging-groep uit te groeien tot een belangrijke speler op de Europese markt”, weerklinkt het in Antwerpen.  

Sinds 2015 is EB Charging snel gegroeid en bedient het meer dan 80 klanten, voornamelijk lokale overheden, NHS-zorgtrusts, universiteiten en wagenparken. Het diverse assortiment van Level 2- en DC fast-producten van EB Charging is geïnstalleerd in meer dan 40 gemeenten in het Verenigd Koninkrijk. Net als Blink biedt EB Charging een eigenaar-exploitant model aan, dat klanten en partners flexibele, gepersonaliseerde en strategische business opportuniteiten biedt om hun doelstellingen te bereiken, ongeacht of ze hun laadinfrastructuur willen hosten, of zelf of in partnership willen exploiteren.

Michael Farkas, oprichter en CEO van Blink Charging, verklaarde: “Blink zal met EB Charging samenwerken om een aanwezigheid van Blink in het Verenigd Koninkrijk te vestigen, zodat we een uniforme wereldwijde ervaring kunnen bieden. Samen beschikken we over een robuuste portefeuille van EV-laadsystemen met geavanceerde EV-laadtoepassingen en een geavanceerd EV-netwerk. EB Charging is een gevestigd en bekend EV-laadbedrijf met een bewezen en succesvolle staat van dienst. Blink zal het productaanbod van EB Charging uitbreiden met nieuwe commerciële laders en thuisladers, nieuwe wereldwijde netwerkdiensten en apps, en nieuwe tools voor wagenparkbeheer van EV. De overname zal Blink’s doel om een naadloze wereldwijde ervaring te creëren voor alle klanten die EV’s willen opladen, nog meer kracht bijzetten.”

“Blink en EB Charging hebben een gedeelde missie om het opladen van EV’s te bevorderen via strategische eigenaar-exploitant-modellen die zorgen voor meer flexibiliteit en betere resultaten. Met de recente stimuleringsmaatregelen van de overheid is EB Charging het ideale bedrijf om in de koepel van Blink te integreren. We zijn verheugd om met deze overname een significante aanwezigheid in een belangrijke markt te verwerven en een integrale rol te spelen bij het helpen van het Verenigd Koninkrijk om zijn elektrificatiedoelen te bereiken,” zei de heer Farkas.

Als een van de eerste landen die zich ertoe heeft verbonden de verkoop van voertuigen op fossiele brandstoffen tegen 2030 te verbieden is het VK een opmerkelijke leider in de overgang naar elektrisch vervoer. Vorige maand bevestigde het VK zijn verbintenis om het aantal oplaadpunten te vertienvoudigen tot 300.000 tegen het einde van het decennium, samen met de aankondiging van een strategie van 1,6 miljard pond om de openbare EV-infrastructuur uit te breiden. Door de overname van EB Charging kan Blink profiteren van de enorme groeikansen in deze markt en zijn aanwezigheid in heel Europa vergroten.

 

         

 

EB Charging Managing Director Alex Calnan zei: “Dankzij de ervaring, de toeleveringsketen en de investeringen van Blink kunnen we sneller meer laadpunten installeren, meer EV-klanten bedienen en ons engagement voor uitmuntendheid en innovatie waarmaken. Door met Blink samen te werken kunnen we onze huidige orderportefeuille van £12 miljoen snel en efficiënt afhandelen, waardoor de aanwezigheid van EV-laders in het VK aanzienlijk zal toenemen. Blink is een belangrijke onderneming in de VS en zal een enorme meerwaarde blijven bieden voor haar internationale overnames en partners. We zijn verheugd om deel uit te maken van de Blink-familie.”

“Het Verenigd Koninkrijk is wereldwijd leiderschap blijven tonen bij het versnellen van de overgang naar elektrische voertuigen en EB Charging is hier een duidelijk voorbeeld van”, zegt Miko de Haan, Managing Director Europa bij Blink Charging. “Met een duidelijke afstemming van waarden en innovatie zal onze afspraak om EB Charging over te nemen ons in staat stellen om laadsystemen van hoge kwaliteit te leveren aan chauffeurs en partners in het Verenigd Koninkrijk, terwijl het ook onze expansie in Europa zal bevorderen.

Ook hier bij Blue Corner delen we in het enthousiasme: “Met deze overname maken we onze ambitie waar om als Blink Charging-groep, waarvan Blue Corner sinds vorig jaar deel uitmaakt, uit te groeien tot een belangrijke speler op de Europese markt”, weet Olivier Van Schap, a.i. Managing Director bij het Antwerpse Blue Corner. “Het zal ons ook toelaten nieuwe synergieën te creëren en zo onder meer onze vele internationale klanten een betere dienstverlening te bieden. Dat is een absolute must in de stroomversnelling waarin de algemene elektrificatie zich vandaag in ons land en bij uitbreiding ook in de rest van Europa bevindt.“

Blink Charging Co. (Nasdaq: BLNK, BLNKW) is een toonaangevende producent in oplaadapparatuur voor elektrische voertuigen (EV) en heeft meer dan 30.000 oplaadpunten in 18 landen geïnstalleerd, waarvan vele EV-laadstations deel uitmaken van een netwerk, zodat EV-bestuurders gemakkelijk kunnen opladen op één van de oplaadlocaties van het bedrijf wereldwijd. De belangrijkste producten en diensten van Blink omvatten het Blink EV-oplaadnetwerk (“Blink Network”), EV-oplaadapparatuur, EV-oplaaddiensten, en de producten en diensten van recente overnames, waaronder Blue Corner en BlueLA. Het Blink Network maakt gebruik van eigen, cloudgebaseerde software die de op het netwerk aangesloten EV-laadstations en de bijbehorende laadgegevens beheert, onderhoudt en volgt. Met de voorspelling dat de wereldwijde aankoop van EV zal stijgen van ongeveer 2 miljoen voertuigen in 2019 tot 10 miljoen in 2025, heeft het bedrijf belangrijke strategische partnerovereenkomsten opgezet voor de uitrol van laadsystemen op tal van locaties, waaronder parkings, meergezinswoningen en flatgebouwen, kantoren, ziekenhuizen, scholen en universiteiten, luchthavens, autodealers, hotels, gemeentelijke faciliteiten, parken en recreatiegebieden, religieuze instellingen, restaurants, winkels, stadions, supermarkten en vervoersknooppunten.

MEER INFORMATIE