Nieuws

Blink charging staat niet stil!

Blink Charging plaatst snelladers in Antwerpen

Blink Charging is gestart met een belangrijk initiatief in Antwerpen om te voldoen aan de groeiende vraag naar laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen (EV’s). Het bedrijf staat op het punt om deze maand 11 nieuwe snelladers te installeren op strategische locaties in de stad, waarvan er al verschillende operationeel zijn. Deze stap is een reactie op de exponentiële groei van het aantal elektrische auto’s in België, een trend die naar verwachting de komende jaren zal aanhouden.

Antwerpen, 23 February 2024 – Blink Charging plaatst deze maand elf nieuwe snelladers in de stad Antwerpen. De eerste snelladers zijn inmiddels in gebruik. Koen Kennis, Antwerps schepen van Mobiliteit, kwam een kijkje nemen bij de officiële ingebruikname van de snellader aan de Britselei, bij het oude gerechtsgebouw.

 

De elf nieuwe ‘DC’- of snelladers hebben een vermogen van 50 kW, goed om op een half uur een bereik van 100 km op te laden. Ze vervangen verouderde modellen die tussen 2017 en 2019 geïnstalleerd werden.

 

“Door de snelle toename van elektrische wagens zijn de nieuwe DC-laders hard nodig”, zegt Olivier Van Schap, Managing Director van Blink Charging Belgium. “Vorig jaar is het aantal volledig elektrische wagens in ons land verdubbeld van 100.000 naar ongeveer 200.000, en de verwachting is dat die snelle groei aanhoudt.”

 

“Als pionier in België zijn we al lang actief in Antwerpen. Het afgelopen anderhalf jaar is het gebruik van onze publieke laders hard toegenomen. Daarom beslisten we om in nieuwe laders te investeren en de oude te vervangen. Het is en blijft onze missie om de EV-rijder een goede laadervaring te bezorgen. Zo dragen we ons steentje bij aan de transitie naar een duurzamere mobiliteit”, aldus Olivier Van Schap.

 

 

 

 

 

De Antwerpse schepen voor mobiliteit Koen Kennis ziet de snelladers van Blink Charging graag komen: “Publieke ruimte is een schaars goed, en daar moeten we dus zorgvuldig mee omspringen. Op deze locaties zijn 50kW laders uiterst relevant. De typische gebruiker is een bewoner of bezoeker die tussen de 30 à 120 minuten in de buurt moet zijn om te lunchen, inkopen te doen of te vergaderen, om nadien weer te vertrekken. Om die reden leggen we ook snellaadpleinen aan; de juiste infrastructuur op de juiste plaats.”

 

 

 

In maart zullen alle snelladers van Blink Charging in het centrum van Antwerpen vervangen zijn.
Het gaat om deze locaties:

  • Eilandje (Napelsstraat 114)
  • Zuidstatie (Kielsevest 82)
  • Mechelsesteenweg (Drie Fonteinen)
  • Museum Schone Kunsten (Bouwmeesterstraat)
  • Berchem Station (Uitbreidingsstraat 470)
  • Karel Oomsstraat (Albert Heijn)
  • Astridplein
  • Rooseveltplaats
  • Mediaplein

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Toekomstgerichte verklaringen

Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen zoals gedefinieerd in Sectie 27A van de Securities Act van 1933, zoals gewijzigd, en Sectie 21E van de Securities Exchange Act van 1934, zoals gewijzigd. Deze toekomstgerichte verklaringen, en termen zoals “verwachten”, “anticiperen”, “van plan zijn”, “kunnen”, “zullen”, “moeten” of andere vergelijkbare termen, omvatten risico’s en onzekerheden omdat ze betrekking hebben op gebeurtenissen en afhankelijk zijn van omstandigheden die zich in de toekomst zullen voordoen. Die verklaringen omvatten uitspraken over de intentie, overtuiging of huidige verwachtingen van Blink Charging en leden van haar management, evenals de aannames waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd. Potentiële investeerders worden gewaarschuwd dat dergelijke toekomstgerichte verklaringen geen garantie zijn voor toekomstige prestaties en risico’s en onzekerheden met zich meebrengen, inclusief die beschreven in periodieke rapporten van Blink Charging ingediend bij de SEC, en dat de feitelijke resultaten aanzienlijk kunnen verschillen van die overwogen door dergelijke toekomstgerichte verklaringen. Behoudens hetgeen vereist is door federale effectenwetgeving, verbindt Blink Charging zich er niet toe toekomstgerichte verklaringen bij te werken of te herzien om veranderde omstandigheden weer te geven.

Neem voor meer informatie contact op met het Blink team van Stampa Communications:

Pieter Segaert
Email: Blink@stampacommunications.com – Telefoonnummer: +32 474 837 599

 

Over Blink Charging

Blink Charging Co. (Nasdaq: BLNK), een wereldleider op het gebied van oplaadapparatuur voor elektrische voertuigen (EV’s), heeft bijna 85.000 oplaadpunten wereldwijd gecontracteerd, verkocht of ingezet, waarvan er veel genetwerkte EV-laadstations zijn. Dit stelt EV-bestuurders in staat om gemakkelijk op te laden op elk van Blink’s oplaadlocaties. De belangrijkste producten en diensten van Blink omvatten het Blink EV-laadnetwerk (“Blink Network”), EV-laadapparatuur, EV-laaddiensten, en de producten en diensten van recente overnames, waaronder SemaConnect, Blue Corner, BlueLA en Envoy.

Het Blink Network maakt gebruik van eigen, cloudgebaseerde software die de EV-laadstations binnen het netwerk beheert, onderhoudt en de bijbehorende laadgegevens volgt. Met de prognose dat tegen 2030 de helft van de verkochte personenauto’s in de VS EV’s zullen zijn, heeft Blink strategische samenwerkingsverbanden opgezet voor de uitrol op tal van locatietypes, waaronder parkeerfaciliteiten, appartementencomplexen, werklocaties, gezondheids-/medische faciliteiten, scholen en universiteiten, luchthavens, autodealers, hotels, gemengde gemeentelijke locaties, parken en recreatiegebieden, religieuze instellingen, restaurants, winkeliers, stadions, supermarkten en transportknooppunten.

Voor meer informatie, bezoek: https://blinkcharging.com/.