Nieuws

Blink charging staat niet stil!

Blink Charging verdubbelt laadcapaciteit Antwerpse Parkings

Blink Charging heeft in december dertig nieuwe laadpunten geïnstalleerd in de ondergrondse parkeergarages van Antwerpse Parkings, goed voor een verdubbeling van zijn laadcapaciteit.

Blink Charging heeft in december dertig nieuwe laadpunten geïnstalleerd in de ondergrondse parkeergarages van Antwerpse Parkings, goed voor een verdubbeling van zijn laadcapaciteit.  

 

 

Antwerpse Parkings is een lokaal parkeerbedrijf, en een van de weinige puur Belgische spelers op de Belgische parkeermarkt. Opgericht in 2012, baat het tussen het Centraal Station en de Schelde vijf overdekte parkings uit. Daarmee is het goed voor in totaal 2000 parkeerplaatsen in het historische centrum van Antwerpen.

De samenwerking van Antwerpse Parkings met Blink Charging gaat terug tot 2014, toen het toenmalige Blue Corner (nu Blink Charging) de eerste laadpalen installeerde, in onder meer de parking onder de Antwerpse Grote Markt, een van de drukte parkings van het land.

Bijna tien jaar later is de vraag naar laden sterk toegenomen. Vooral in de parkings Grote Markt en Arenberg is de bezettingsgraad van de laadpunten hoog. Maar ook in Breidel, Brabo en Meir-Opera werd het tijd om de capaciteit uit te breiden.

 

“De ene auto is nog niet klaar met laden, en de volgende staat al in de rij. De grote vraag naar laden heeft natuurlijk te maken met de snelle elektrificatie van het Belgische en Nederlandse wagenpark. Op een jaar tijd is het aantal elektrische wagens alleen al in ons land, zo goed als verdubbeld”, zegt Anthony Poschet, Sales Manager van Blink Charging.

 

 

 

 

Elektrische rijders laden hun auto liefst thuis op, en dat zal in de toekomst niet anders zijn, verwacht  Ronny Lamoen, CEO van Antwerpse Parkings. “Bij ons zal het eerder om bijladen gaan, maar laadpalen zijn wel een noodzakelijke extra service die we moeten aanbieden. In onze parkings verwelkomen we bijvoorbeeld veel Nederlandse toeristen, en voor hen is bijladen uiteraard essentieel om terug thuis te geraken.”

 

 

 

De nieuwe laadpunten van Blink Charging bij Antwerpse Parkings hebben een standaard vermogen van 11 kW. Een uur opladen komt neer op zo’n 50 kilometer bereik. Voor het leeuwendeel van de elektrische auto’s is die laadsnelheid voldoende. De bestaande veertien laders mochten na tien jaar dienst met pensioen.

 

De verdubbeling van de laadcapaciteit houdt meteen ook een vernieuwde samenwerking in tussen Blink Charging en Antwerpse Parkings. In functie van de behoefte willen Blink Charging en Antwerpse Parkings de komende jaren nog tientallen laadpunten bij installeren. De voorbereidende studies daarvoor zijn ondertussen opgestart.

 

“Het partnerschap met Blink Charging verloopt al tien jaar heel goed”, zegt Ronny Lamoen. “Als parkeerbedrijf worden we helemaal ontzorgd. Blink Charging doet de grootste investeringen, en heeft de internationale knowhow en de technische kennis in huis. Ze doen ook de installatie en alle onderhoud. Als lokale speler moeten we het wiel niet opnieuw proberen uitvinden. Die evolutie naar ontzorgen zie ik bij de collega’s op de parkeermarkt ook gebeuren.”

 

“We zijn heel blij met de verlenging van het partnerschap, en het vertrouwen van een voorname speler als Antwerpse Parkings”, zegt Olivier Van Schap, Managing Director bij Blink Charging Belgium. “We zijn pas begonnen aan de elektrische transitie. In 2023 verdubbelde het aantal EV’s op de Belgische wegen en in 2024 wordt minstens hetzelfde verwacht, De laadinfrastructuur in de parkings zal logischerwijs moeten volgen”, aldus Olivier Van Schap.

 

 


Toekomstgerichte verklaringen

Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen zoals gedefinieerd in artikel 27A van de Securities Act van 1933, zoals gewijzigd, en artikel 21E van de Securities Exchange Act van 1934, zoals gewijzigd. Deze toekomstgerichte verklaringen, en termen zoals “anticiperen”, “verwachten”, “bedoelen”, “kunnen”, “zullen”, “moeten” of andere vergelijkbare termen, omvatten risico’s en onzekerheden omdat ze betrekking hebben op gebeurtenissen en afhankelijk zijn van omstandigheden die zich in de toekomst zullen voordoen. Die verklaringen omvatten verklaringen met betrekking tot de intentie, overtuiging of huidige verwachtingen van Blink Charging en leden van haar management, evenals de aannames waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd. Potentiële investeerders worden gewaarschuwd dat dergelijke toekomstgerichte verklaringen geen garanties zijn voor toekomstige prestaties en risico’s en onzekerheden met zich meebrengen, inclusief die beschreven in de periodieke rapporten van Blink Charging die zijn ingediend bij de SEC, en dat de daadwerkelijke resultaten materieel kunnen verschillen van die overwogen door dergelijke toekomstgerichte verklaringen. Behalve zoals vereist door federale effectenwetgeving, verbindt Blink Charging zich er niet toe toekomstgerichte verklaringen bij te werken of te herzien om veranderde omstandigheden weer te geven.

 

Blink Charging Belgium Media Contact:
Stampa Communications
Pieter Segaert
pieter@stampacommunications.com
+32 474 837 599

Blink Charging Co.(Nasdaq: BLNK), een wereldleider op het gebied van oplaadapparatuur voor elektrische voertuigen (EV’s), heeft bijna 78.000 oplaadpunten wereldwijd gecontracteerd, verkocht of ingezet, waarvan er veel zijn genetwerkte EV-laadstations. Dit stelt EV-bestuurders in staat om gemakkelijk op te laden op elk van Blink’s oplaadlocaties. De belangrijkste producten en diensten van Blink omvatten het Blink EV-laadnetwerk (“Blink Network”), EV-laadapparatuur, EV-laaddiensten, en de producten en diensten van recente overnames, waaronder SemaConnect, Blue Corner, BlueLA en Envoy.

Het Blink Network maakt gebruik van eigen, cloudgebaseerde software die de EV-laadstations die zijn aangesloten op het netwerk en de bijbehorende laadgegevens beheert, onderhoudt en volgt. Met de wereldwijde prognose dat tegen 2030 de helft van de verkochte personenauto’s in de VS EV’s zullen zijn, heeft Blink strategische samenwerkingsverbanden opgezet voor de uitrol van adoptie op tal van locatietypes, waaronder parkeerfaciliteiten, appartementencomplexen, werklocaties, gezondheids-/medische faciliteiten, scholen en universiteiten, luchthavens, autodealers, hotels, gemengde gemeentelijke locaties, parken en recreatiegebieden, religieuze instellingen, restaurants, winkeliers, stadions, supermarkten en transportknooppunten.

Voor meer informatie, ga naar https://blinkcharging.com/.

 

 

Antwerp Parkings is exploitant/beheerder van parkeergarages in het stadscentrum van Antwerpen. Voor meer informatie, ga naar https://antwerpseparkings.be